onsdag 22 november 2006

Vader

Jag drog och såg Vader igår på Äpplet här i Umeå. Vader är ett band som jag egentligen aldrig har lyssnat på förut. Två-tre låtar max kanske. Men de lirar dödsmetall och är väl ett av de mest etablerade och respekterade banden inom sin genre. Och så kommer de från Polen där de är gigantiskt stora. De var bland annat förband till Metallica 2004 och deras senaste platta gick in på åttonde plats på den polska försäljningslistan. Det är jävligt coolt tycker jag, speciellt med tanke på den typ av musik de lirar. De låter inte direkt som Metallica.

Megaleif-David är ju ett stort fan av Vader och har snackat om dem förut och nu inför den här konserten så har min arbetskollega Rob och Dirty Mischief-groupien Zacke peppat Vader så mycket också så jag blev jävligt peppad på att dra och se dom. Och fan vad nöjd jag är att jag gjorde det! Efter lite snabbt förfestande med Jägern och den danska fadölen så var vi nere på Äpplet och efter förbanden gick Vader på scen. Först blev jag besviken eftersom volymen kändes väldigt låg. Folkets hus följer uppenbarligen regler om hur hög volymen får vara under en konsert. Problemet är att gränsen är satt alldeles för lågt. Det går helt enkelt inte att ha på sig öronproppar. Fan konserter ska ha hög volym och man SKA ha öronproppar. Det SKA dunka i bröstet fanimig! Och det säger jag inte bara för att vara tuff och metal – så är det! Men hursomhelst, jag slängde propparna och ställde mig längst fram istället. Och jävlar vilket ös det var. De lirar en fascinerande och variationsrik form av dödsmetall och live är det jäkligt sevärt. Det går så fort och är så tekniskt snyggt att Slayer känns som ett långsamt spelande doom-metalband. Typ. Och när de avslutade med att köra en cover på Slayerlåten Raining Blood var detta ännu tydligare. Nä fy fan, Kerry King är en sopa och istället ska det vara.. (hm, måste snoka i CUM…) Piotr ”Peter” Wiwczarek! Jag är jävligt nöjd som ni märker och har som blivit lite Vader-kåt. Jag ska nog köpa deras senaste under min nästa CDON-beställning. VADER!


Men satan vad bakis jag var imorse. Det är alltid kul den där kontrasten mellan alkoholpåverkad och tokpeppad och bakfull och illamående. Det tog lång tid för mig att ta mig upp ur sängen imorse och när jag gjorde det för att ta en alvedon blev jag illamående och fick lägga mig igen i en kvart. Två gånger om. Jag kom en timme försent till jobbet och har som varit förstörd hela dagen. Men nu är jag i fas igen. Fast nu kommer säkert min mor att läsa detta och tycka att jag är en idiot (min bror har skickat länken till den här bloggen till hennes mail) men men… jag är väl ung och dum antar jag. Fortfarande. 25 år gammal.

Jag har snackat en del med Teddy i veckan och vi var som på gång att dra ner till Sthlm i helgen för att se Maiden på globen. Eller planen var följande: Lördag morgon stannar bilen utanför mina föräldrars boning i Ö-vik. Jag springer ut, hoppar in i bilen och Ted kör i full hastighet ner till storstan där först en hockeymatch på Hovet väntar i form av Djurgården vs. MODO. Sedan byter vi arena till Globen och spanar in Bruce och co. Och nu blev jag sugen på det igen! Men jag har tackat nej till detta kraftpaket av den enkla anledningen att min ekonomi kommer att få några tuffa veckor framöver. Förutom julklappsinköp (som egentligen inte borde komma upp i särskilt stora kostnader) så ska jag ju flytta in i min lägenhet i slutet av januari. Och det kostar. Jag har inlett möbelplanerna med att köpa en soffa. Den syns på bild nedan och jag är så nöjd med det valet. Sen inväntar något typ av köksbord/barbord och ett vardagsrumsbord osv.. Det känns skitkul!Men men.. istället för Maiden blir det lugnt och fridfullt hemma i Ö-vik. Jag har ju som knappt varit hemma något i höst så jag tänkte göra min mor och far nöjd med att tillbringa en lugn helg hemma i Foppaland. På fredagen tänkte jag dock se Casino Royale på bio med teddy. Ska styra upp det här och nu förresten (om det inte redan blivit fullsatt).
Erik A. Persson
rawk@dirtymischief.se

7 kommentarer:

 1. åh fyfan. Kärleken till musiken bara tar tag i en. Jag vill ha stryk. Alltid. Vader4life! Grymt vare, du är grym!

  SvaraRadera
 2. öhh håll morsorna borta från denna blogg! =) lär ju annars aldrig få hälsa på dig i övik!

  shyrre soffa föresten! är jävlgit sugen på en liknande! vad koster fanskapet? ikea antar jag!

  du inte fan kan du bara dra till sthlm utan att säga till mig! fan bor där rätt många dagar i veckan!


  föresten den där anna är det tjejen din eller har jag missförstått? tänkte hon berömmer ju dig så ofta, man kan ju tro att hon är lite intresserad av dig? =) tänkte har hon färgat håret isåfall.. jaja detta säger ungefär hur lite jag vet vad som har hänt i umeå trotts denna blogg. har av någon anledning ingen koll vem din tjej egentligen är erik. förutom att jag vet att du är som vargen i rödluvan. *asg*

  SvaraRadera
 3. IKEA?! Fuck No! Mio! JÄ!

  Nu blir det inget Sthlm men hade det blivit det så hade jag givetvis hört av mig till dig Färne Bärne.

  Och du har ju faaan ingen koll på nånting som vanligt du. Anna är inte min flickvän nej. Anna är NIN-Anna och en god (om ändå lite cp) vän. LINN är namnet på min tjej och det vet du sen tidigare Färne. Wake up!

  SvaraRadera
 4. mio? din rika jävel?

  jo jag vet väl det ty att hon heter det. men ja det har varit lite i skymmundan här i söder om vad, hur, när, varför, hur ofta, hur hårt, hur trevligt, och bara hur när det gäller ditt liv som förhållande och dina möbler från mio.

  SvaraRadera
 5. IKEA är tråkigt. Sofforna är tråkiga. Då är det värt att lägga ut några tusen extra för att få en soffa man är nöjd med ty tanken är att den ska hålla x år. JAg vill inte ha en IKEA-lägenhet. JAg vill inte ha en lägenhet där det känns som att man går in i en IKEA-katalog. THat sucks je.

  Japp. du är lost in your god damn mind. men jag gillar dig ändå!

  SvaraRadera
 6. lägenhet alla fight club =)

  SvaraRadera
 7. Och sen spränger man sin lägenhet i luften!

  SvaraRadera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com