onsdag 19 mars 2008

Välkommen till Silly Season!


Tillbaka till det normala – MODO åker ut i kvarten. Så har det normalt sett ut de senaste åren, med undantag av förra säsongen då. Och nu börjar den där jävla tomheten också. Men jag tror den inte kommer att vara alltför länge, Timrå var helt enkelt för bra, så vi hade egentligen ingen chans - vilket känns surt som fan. Och på det sättet MODO förlorade igår… tragiskt! Vart fanns självförtroendet från måndagens match? Ingenstans. Men ni ska ge fan att skylla kvartsfinalförlusten på Karol. Det satt i viljan i utespelarna, eller brist på vilja kanske man ska skriva.

SM-guldet från ifjol känns ännu mer magiskt och fantasiskt nu när man får lite mer perspektiv på det hela. Helt unikt och det man fick uppleva då kommer det att dröja innan man får uppleva igen.

Men nu är det som sagt Silly Season i ett halvår och när man väl har accepterat förlusten så brukar det bli ganska skoj. MODOs stomme är redan klar så det blir spännande att se vilka nyförvärv med spetskompetens man tar in. För det behövs. En målskytt a la Kuusela (kanske Näslund?), en back som verkligen KAN skjuta (typ en Åkerman), en buse som käftar med motståndarna – där var Döme saknad i år och jag skulle inte tacka nej till en riktig Ledin-typ. Säga vad man vill om sådana spelare men de behövs. Jag hoppas som fan att MODO lyckas värva Mats Zuccarello Aasen från norska ligan. Han är född 87, 171 cm hög och har snart gjort 70 jävla poäng i år. Det är insane och han skulle stortrivas med en snubbe som Sundström. Sen får vi en ny tränare också, vilket är livsviktigt. En ny coach kan förhoppningsvis få igång MODOs anfallsspel igen, det där luriga och glada anfallspelet som MODO inte haft under Lückners tid.

Nä, nu skiter jag i hockeyn, jobbar klart denna dag och sen drar jag till Malmö på en minisemester; hänga med brorsdotter Lea, bo på hotell med Linn och ha de nice. Hejdå.

3 kommentarer:

 1. Ja det visade sig än en gång hur svårt det är att vinna som regerande mästare. Jag tycker det var ett dumt val att ta TIK (lätt att vara efterklog). Bättre tändvätska kan man ju inte be om lisksom. Sen har TIK varit galet skadedrabbade i år och det är väl en anledning till att man aldrig var riktigt nära top-4. Med fullt manskap är man grymt starka.

  Silly Season: Mats Zacharello-Lucarello-Fricadello är en spelare även FBK kikat på. Men jag tror modo ligger bättre till där. Lee Goren sa idag i nån skellefteråtidning att han följer med Perra till FBK om han får en förfrågan. Det hade varit nått. Sen är Sevc påväg in igen (Ni minns kanske slutspelet 2006) och man har redan värvat en finsk landslagsback så nästa år lär vi inte sitta på samma klena backuppsättning. Stora frågetecknet framät är hurvida Esa fortsätter. Gör han det kan vi har en centerlinje enligt gammal god FBK-Modell. Bäst i landet.

  SvaraRadera
 2. Ja, Karlstadsrövarna med favoritfärgen böglila kan ju köpa vilket lag de vill med sin cp-budget;)

  Vi MODOiter satsar först och främst på egna produkter! Den unge norrmannen tar ni fan inte från oss ty Skröder har redan gjort grym reklam. Får Färjestad Lee Goren till nästa säsong blir det en grym värvning helt klart.

  Men bättre centeruppsättning än MODOs Svartvadet-Susse-Warg-Steen? NÄE TOKFAN!

  Däremot den där jävla moroten Jönsson är jag imponerad av. Jag trodde ju att han var körd i år men nädå. Han matar ju poäng som han knaprar morötter!

  SvaraRadera
 3. Jönsson är poängsämst av våra 4 centrar i år om man ser till serien. :)

  Fast el capitan (fast han inte är det) har definitivt vaknat på rätt sida. Sen om det räcker, ja det vet vi senast lördag kväll.

  Sundström är enorm i sitt centerspel när han inte sitter å är butter i båset i 10 minuter. Landets bästa center. Svartvadet blev åter igen Svart-som-natten-var-det. En besvikelse i slutspelet. Calle Steen spelar lär göra ett antal landskamper nästa år, nått annat skulle förvåna.

  SvaraRadera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com