lördag 2 augusti 2008

Den stora södra trend-dödar'n med Trent


... Eller Trent-dödar'n kanske man skulle ha skrivit.


Kriz skrev följande info till mig på msn:

"
satt o bläddrade i bookleten till the great southern trendkill. jag visste att musiken spelades in i texas medan phil la all sång i new orleans. men det jag inte visste var följande:
Vocals Recorded at Nothing Studios, New Orleans, LA
Special thanks to Trent Reznor"


Cool info! Hade jag ingen aning om. Detta är exempel på info som är så oviktig men samtidigt så inihelvete viktig och tuff att veta.

Trent + Phil = Sant.

Det är dääärför sången är så jävla Pantera-bäst på denna skiva. För övrigt ett av de coolaste albumtitlarna någonsin också: The Great Southern Trendkill. Nu snackar vi 1996 då Nu-metal'n är som mest jävla på med ADIDAS-Davis och Rollin'-Durst och när Metallica släpper Load och METAL överhuvudtaget inte är så jävla häftigt för skivbolagsfolket alls längre. Jag läste nyligen en intervju med Scott Ian om denna tidsålder då metal ansågs död och totalt ute och aldrig skulle komma tillbaka och så... Skit samma! Det tuffa i detta är som sagt att Pantera rövknullade precis alla och släppte detta fenomenala album med denna extremt uppkäftiga albumtitel. Och ett sjukt snyggt skivomslag! Och ett av de brutalaste intron som har spelats in! Och Trentan var minsann med på ett hörn.


Trent och co som för övrigt verkar göra sjukt bra ifrån sig i staterna för tillfället. Spana in vad folket tycker och tänker på Echoing the sound och spana in bilder och liveklipp. De får minst sagt bra recensioner. Satan vad jag vill uppleva denna turné!

6 kommentarer:

 1. Kolla dina datum!
  1996 hade "Rollin-Durst" släppt ur sig exakt 0 album ute. Korn släppte visserligen Life is Peachy i Oktober 1996 men när Trenddödaren från Pantera såg dagens ljus så hade KoRn bara debuten ute. Davis var visseligen ADIDAS redan då men att kalla den tidens Davis och den tidens KoRn för "nu-metal" och "trendigt" vore lika fel som att kalla ärkeskämtet Takida för banbrytande revolutionärer.

  1996 var defintivt inte året då nu-metal var som hetast. Vad hade vi för band då Erik? KoRn med en platta ute och RATM med två plattor ute. Band som Papa Roach, POD, Hed Planet Earth, Linkin Park och System of a Down existerade inte än, eller så var de totalt okända. Så var 1996 året då nu-metal var som mest jävla på? Nej långt ifrån. Nu-metal-genren var knappt påkommen då.

  SvaraRadera
 2. Helt jävla riktigt! Jag ber om ursäkt. Jag hade inte riktigt koll på när exakt nu-metalvågen exploderade. Det var något år senare då snarare. Men nu-metal'n var klart på g 1996 iaf och klassisk metal inte särskilt het. Och Korn var ju jävligt först med det hela.

  SvaraRadera
 3. Trendkill-konceptet riktar sig ju främst mot MTV-vågen av hip-hop/r'n'b som sköljde över USA under mitten av 90-talet.

  SvaraRadera
 4. Men kära snälla... Hur har ni det med den KLASSISKA NEW ORLEANS rock-trivian?

  SvaraRadera
 5. ... och det sköljer som en diarré-röv fortfarande!

  SvaraRadera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com