tisdag 9 september 2008

L. Kilmister vs J. Persson (En hyllning till den hårdaste snubben inom hårdrocken)

Lemmy. Fy fan vilken hård snubbe han är. Han är hårdast av alla. Ingen kommer i närheten. Född 45, 63 år gammal och han kör på i 110 % fortfarande och ingen är i närheten av hans hårdhet ”Joho, det finns många gubbar som kör hårt fortfarande!” säger ni. Då vill jag att ni ska definiera hårt och då kommer ni att komma fram till att den tionde och högsta nivån innehas av Lemmy.

Vi tar några exempel.

Jimmy Page. Wow, vilken hård snubbe – not. Han må vara född 44 och därmed vara ett år äldre än Lemmy men han spelar inte ens i samma division i hårdhet. Page är inte ute på vägarna konstant i en turnébuss och spelar arslet av sig varje kväll i 666 decibel. Nä, han tar det ganska avslappnat i dagsläget.

Keith Richards är ju en hård klassisk jävel. Visst, han är född 43 (två år äldre än Lemmy) men herr Rickards är ju bara en tragisk suput. Dessutom faller han på musikgenren; Rolling Stones är ett fjolligt rockband och Motörhead är ca 666 gånger hårdare. Keith kan lira sin fyllegitarr hur mycket han vill men han kommer inte i närheten av hårdheten i Lemmys distade bas.

Ozzy Osbourne? Skärp dig, han har inte en chans. Född 48 och tre år yngre än Lemmy och betydligt mer sliten. Han faller på hälsan direkt. Och musiken då? Visst, Ozzy må vara den hårda musikens gudfader men det var Black Sabbath-åren vi snackar om då. Men Ozzys soloår kan, i mitt tyckte, inte mäta sig med Motörheads hårdhet.

Angus Young då? Född 55, han är inte ens gubbe bland det här gänget och går därför bort direkt.

Nä, det är bara att inse att Lemmy är den hårdaste av de hårdaste.
Inte?
Ok, mer Lemmy-snack.

Jag minns en klassisk CUM-intervju då Martin Carlsson skulle hänga med Motörhead på turné för några år sedan. Det slutade med att Martin bokstavligt talat tuppade av eftersom han blev för utmattad. Hur många dagar det tog? Tre. Lemmy och co hade precis börjat turnén.

Lemmy Kilmister är James Hetfields stora idol.

Jag köpte senaste plattan Motörizer utan att ha lyssnat ett skit på den. När Dagensskiva recenserade skivan med rubriken ”Mer rawk” var det in på CDON fort som fan. Jag har lyssnat en del på plattan senaste veckan och den är the shit - precis som de två förra plattorna Inferno och Kiss Of Death. Bästa spåret är Rock Out. En riktig såndär Ace Of Spades-stänkare med framträdande bas och snabb och jävlig och klockren. Hur rimmar man bäst på Rock? Just det din sjuke fan – Cock! Det hade varit patetiskt hos vilket band som helst förutom för just Motörhead. I den tredje och sista refrängen sjunger han med sin hesa karaktäristiska stämma:”Rock out, rock out, with your cock out”. Fy fan vad bra.

Född 45 som sagt. 63 bast. Hur gammal är man då egentligen. Jo man är exakt lika gammal som min farsa. Tänk er min farsa, John Kilmister, turnera runt i världen och rocka arslet av sig varje natt.
Lemmy Kilmister, Stockholm December 2007
John Persson, Stockholm Augusti 2008

Nu förstår ni.
Köp Motörizer. Inte nog med att den rockar fett – jävligt snyggt skivomslag också.

2 kommentarer:

  1. Så sant... Lemmy är hårdast. Lite kul att Finland, Wales och Sverige är representerade i vapenskölden! (om jag inte helt misstar mig)

    SvaraRadera
  2. Åja, nog tycker jag att din farsa ser hård ut.

    SvaraRadera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com