söndag 15 februari 2009

Skivtipset: Danko Jones – B-sidesDanko har blivit sämre och sämre för varje skivsläpp. För varje skiva har han gjort försök att bli lite mer och mer kommersiell och därmed har mycket av glöden också försvunnit. Det är tråkigt. Och någon gång hoppas jag att han möter på Rick Rubin över en bärs som säger åt Danko vad som egentligen är själen och glöden med bandet. Samtidigt är det förstås lite svårt att kräva att Danko alltid ska skriva låtar som handlar om hur han hånglar med en tjej i framsätet i en Cadillac samtidigt som tjejens kille ligger i bagageluckan.

Nu har Danko gjort klassikern att släppa en skiva som heter B-sides (Det har Kent också gjort, fast den skivan hette B-sidor 95-00) som innehåller just alla B- och sidospår som har hängt med på singlar och liknande genom åren. 27 låtar dessutom, det är en jäkla massa. Jag har långtifrån hört alla dessa men de jag har hört (som t ex The Rules, Never Again och Take Me Out On A Stretcher) krossar definitivt mycket av det bandet har skrivit på sistone. Mest nyfiken är jag på låten ”R.I.P. RFTC” som med allra största sannoliket är en hyllningslåt till ett av världens bästa rockband genom tiderna –
Rocket from The Crypt. Hursomhelst så är detta naturligtvis ett givet köp. Och min förhoppning är att bandet i och med denna platta tänker om lite och blir lite mer punkrock igen inför nästa platta.

Låtar:
1. The Rules
2. My Time Is Now
3. I Like To Ball
4. Never Again
5. My Problems (Are Your Problems Now
6. Starlicker
7. Woogie Boogie
8. Sugar High
9. Ice Cold Angel
10. Choose Me
11. Big Bed
12. Sold My Soul
13. Sex
14. Fucked Up
15. First Date (Edit)
16. Cheater
17. Pump It Up
18. The Big Holdout
19. You Ruin The Day
20. Hit Song
21. The Return Of Jackie And Judy
22. Make A Move
23. Drop Your Man
24. Thinking Of You
25. R.I.P. Rftc
26. Peacock Stomp
27. Take Me Out On A Stretcher1 kommentar:

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com