söndag 26 juli 2009

Skivtipset: Hot Leg – Red Light Fever


Kommer ni ihåg The Darkness? De släppte sin succéskiva Permission to Land 2003 med låtar som Get Your Hands Off My Woman och cp-hiten I Believe in a Thing Called Love. Sedan gick sångaren och frontfiguren Justin Hawkins ner sig totalt i knarkträsket och gjorde av med två mille på härliga droger innan han lade han in sig själv på rehabilitering och bandet splittrades.


Nu är Justin Hawkins tillbaka i rampljust med det nya bandet Hot Leg. Visst låter det väldigt mycket The Darkness men soundet är lite popigare och Justin sjunger hur grymt som helst fortfarande. Soundet kan nog bäst beskrivas som en blandning mellan AC/DC, Queen, diverse glamrock, en massa falsettsång och framförallt humor. Grym partyrock helt enkelt! Förutom Justins sanslösa sång så innehåller skivan en hel del grymma gitarriff och man blir sugen på att spela gitarr lite då och då. Skivan är jämn och består nästan enbart av potentiella singlar men de låtar som jag har fastnat extra mycket för är Chickens, I’ve Met Jesus, Trojan Guitar, Cocktails och Gay In The 80s.
Denna skiva har gått varm hos mig konstant i en vecka nu och jag älskar den. Titta på videon till låten Cocktails nedan och försök att inte nynna på refrängen efteråt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com