fredag 30 oktober 2009

Metallica + Blu-Ray = sant!

Jag hade hoppats på det men eftersom det har snackats om en DVD hela tiden så trodde jag inte att det skulle hända… MEN… Metallica kommer att släppa Nimes-spelningen på Blu-Ray och äntligen får man uppleva världens bästa band i 1080p! Tänk er själv att spana in Ulrichs dubbeltramp i fet upplösning. Detta är helt enkelt underbart! Nu är bara frågan vilken/vilka av dessa tre versioner man ska köpa:

1. Spelningen i det uråldriga DVD-formatet.
2. Samma spelning i det feta Blu-Ray-formatet.
3. Samlarutgåvan – ”The deluxe limited edition box set”.

#1 går bort för mig men #2 är given. #3 är kanske inte jättebillig men samtidigt ett måste känns det som. På Metallicanimes.com kostar den £54.99 vilket bör ligga i närheten av 666 kr men hur i helvete kan CDON ha satt ett pris på 1429 kr?! Crazy.

Mer info finns på http://www.metallicanimes.com/


Och till er som inte har sett något alls från denna spelning och är tveksam – kolla genast in detta och försök att inte få totalstånd när Hetfield börjar spela Blackened-riffet. Och spana in hans patronbälte!

”Jamen Lars Ulrich suger!” – Nä, det gör han inte alls. Lyssna på kaggarna på One, såhär bra har han inte spelat dubbeltrampet på år och dar. Fast det känns nästan som att detta är fixat i efterhand? Jag fattar iaf inte hur kan spela detta så sunkigt i Hultsfred och i Nimes (samma sommar) spelar han det såhär bra? Kan detta vara fixat i efterhand? Ge ett expertutlåtande!

Sedan ska ju den inspelade Mexico-spelningen också släppas, blir intressant att se vad som erbjuds då…


Och ikväll spelar Metallica i New York med självaste Guardian Of Metal – Ozzy Osbourne – på ”Rock & Roll Hall of Fame - 25th Anniversary”-galan”. Det blir intressant.

3 kommentarer:

  1. Men ofta gör ju lokalen i sig att ljudet far runt, även utomhus. Lyssnade på One från Globen, inte hörde jag att det skulle vara så otajt som det påstods.

    SvaraRadera
  2. Måste vara fixat i efterhand, ens i närheten så där bra har han inte lirat det de senaste 15 åren

    SvaraRadera
  3. Givet köp. Sen tror jag att Lars nog mentalt är på en helt annan nivå under en spelning de filmer i HI-DEF i en arena så överjävligt cool som den i Nimes jämfört med en snorkall regnig åker utanför Hultsfred. Där lär ni ha anlednignen till att han låter tightare än på länge.

    SvaraRadera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com