torsdag 11 februari 2010

Salle, du är min skridskogud


Idag kom det rätt väntade beskedet, Andreas Salomonsson lägger skridskorna på hyllan och avslutar sin karriär. En jobbig ljumskskada satte stopp. Men egentligen behöver varken han eller vi fans sörja – Salle har haft en fantastisk karriär med SM-guldet 2007 som den stora höjdpunkten. Och närmar man sig 40 bast så avslutar de flesta sina hockeykarriärer.

Men jäklar vad jag kommer att sakna honom. Salle är verkligen en av MODO Hockeys bästa spelare genom tiderna. Och vilken fantastisk karaktär han hade.

Ingen kunde åka skridskor på samma majestätiska sätt. Och hans mörka blick kommer jag att sakna enormt, det är få spelare som kan snedtända på samma sätt. Han kunde vara mycket upp och ner från match till match men hade kvalitéer som gjorde honom till ligans bästa spelare - när han väl använde sig av dem. Jag kommer att sakna enormt när han dunkar in sitt hårda slagskott i kassen men ändå knappt visar någon glädje. Det var underbart.

Nä, det är få spelare som har/hade samma MODO-hjärta som Salle. Han och Werner.

Tack för allt Salle!

Lyssna på Salle-låten. Den är underbar och texten säger faktiskt mycket om han som spelare.

3:00 in i detta klipp är också underbart. En bakis, sliten och överlycklig Salle blir intervjuad dagen SM-guldet vanns:0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com