tisdag 11 maj 2010

Zombiekrig - Undantagstillstånd


Jag fick upp ögonen för detta band när jag hörde dem på P3 Rock för en tid sedan. Och sedan när jag läste deras presentationstext så fick jag grym igenkännelse (byt ut några namn så är man hemma) och blev kär:

Vi är dom som hade hår för hela ansiktet och Carcass-longsleeve på klasskortet. Som förstörde ditt högstadiedisco med Sepulturacovers 1992. Vi slet kilometermetervis kassett-tejp med Revel in flesh, Dyers eve, Troops of Doom, Inner Self och Seasons in the Abyss. Vi levde när Entombed, Dismember och Edge of Sanity ägde Svea Rike. Vi fick våra revben söndermoshpittade på magasinsgatan. Vi drack folköl och hatade Ace of Base. Vi bandade Headbangers Ball på söndagnätterna. Vi störde ihjäl oss på dig, din brorsa, dina kläder och dina dance moves. Fan va sweet det var.”

Zombiekrig är ett svenskt band som spelar thrash metal på svenska. Och det är hur bra som helst. Bland deras influenser nämns bl a ”Metallica 1984” och ”Megadeth innan dom blev gay” och det hörs verkligen på musiken ty riffen osar verkligen old school thrash och man anar Hetfield lite här och var. Men det görs med kärlek och det är kungliga riff. Att sjunga på svenska verkar lite inne nuförtiden (Dundertåget, Invasionen m fl) men Zombiekrig gör det tuffast av alla och den hårda och brutala svenskan gör att det blir punkigt och uppkäftigt som fan. Jag får också en del LOK-vibbar ty många av texterna är fyndiga och roliga som ”Dö för fan. Sluta andas – stick” och ”Håll Käften Ge Mig Dina Pengar”.


Nu finns tyvärr inte skivan på Spotify men man kan lyssna på tre av de bästa låtarna från skivan på deras myspace-sida:
http://www.myspace.com/zombiekrig


Detta borde räcka för att få även er att köpa skivan! Eller för att citera Zombiekrig själva:


Om det är EN ENDA jävla metalplatta i år som du skall knata ner till affären, flukta på, hosta upp några ynka papperslappar för, kuta hem, sätta på och slå dig ner framför stereon med - med en EPIC booklet i handen och bara låta ditt välformade huvud matas med - så är det den här plattan kära folk. Köp den. För Guds skull. Köp den.

Amen
.”

Kung. Att slå sig ner framför stereon med en epic booklet beskriver faktiskt en stor del av det magiska som fysiska skivor ger.

2 kommentarer:

  1. Koolt!
    Jag gillar.
    På http://www.burningwest.com/zombiekrig/ kan man ladda ner deras femlåtars promo :)

    SvaraRadera
  2. Jä! Do it. Och sen så köper du den riktiga skivan;)

    SvaraRadera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com