onsdag 24 augusti 2011

Rockvin

Att alkohol och rock förknippas med varandra är gammalt; Jeff Hanneman och Heineken, Mötley Crüe och Jack Daniel’s, 80-tals-Metallica och Jägermeister för att nämna några exempel. Dock så känns inte vin och rock lika förknippat med varandra. Men det börjar bli ändring på det nu!

Som bekant så släppets det ju ett officiellt Motörhead-vin för en tid sedan. Detta gjorde en sådan succé som beställningsvara att det nu finns i det ordinarie sortimentet. Satyricon har också varit med och släppt ett eget vin och fler är på gång eller har också beställt. Rock & roll och vin är helt enkelt väldigt inne just nu. Dock märkte ju jag och Färne förra fredagen att man får en jäkla huvudvärk dagen efter av rödtjut. Men det får man tåla ibland.

Jag diggar detta så mycket att jag har märkt att jag har skaffat en liten vinsamling:Från vänster till höger.
1. Rolling Stones Forty Licks - http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=72957
2. Elvis The King - http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=6312
3. Motörhead - http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=6318
4. Alleanza Nero di Wongraven (Satyricon) - http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=71707
5. Sweden Rock Festival Edition – finns ej kvar i sortimentet, var en begränsad upplaga på 10 000 flaskor.

Jakten kommer att gå vidare och nedan har jag listat lite olika rockviner som finns att få tag på om man anstränger sig eller som kanske kommer till bolagets sortiment framöver.

Wines That Rock
Wines That Rock är ett företag som har specialiserat sig på att just släppa viner för musikälskare. Eftersom de ligger bakom Rolling Stones Forty Licks-vinet, som ju finns på systemet, så är chansen stor att deras övriga viner också snart blir tillgängliga i Sverige. Dark Side of The Moon-flaskan är sjukt snygg. Läs mer på winesthatrock.com. Viner i deras sortiment förutom Rolling Stones:
- Pink Floyd’s The Dark Side of the Moon
- Woodstock Chardonnay
- The Police's SynchronicityAC/DC
AC/DC har samarbetat med australienska vinproducenten Warburn Estate och har tagit fram fyra olika viner. Dessa lanseras först och främst i Australien och så får man hoppas, vilket ju dock känns ganska troligt, att de kommer till Systembolaget så småningom.
- Back In Black Shiraz
- You Shook Me All Night Long Moscato
- Highway To Hell Cabernet Sauvignon
- Hells Bells Sauvignon BlancKISS
Självklart har de pengakåta snubbarna i KISS också ett eget vin. Går att köpa via bandets officiella KISS SHOP och celebritycellars.com.Whitesnake
Kanske inte världens tuffaste band men ändå ett måste till vinrocksamlingen. Finns inte i Systembolagets sortiment men man kan ju hoppas att den kommer. Annars tror jag man måste köpa den via Whitesnakes hemsida.

Tipsa mig gärna om jag glömt något rockvin! Sedan måste man ju givetvis också fråga sig när Metallica-vinet kommer.

2 kommentarer:

  1. Så kung att ha en sån samling:)

    SvaraRadera
  2. Gillar du vodka kanske detta är nåt för dig/er: http://bit.ly/waxPdL

    /@aenimusfredrik

    SvaraRadera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com