söndag 25 september 2011

The Girl with the Dragon Tattoo – Trailer

Den första trailern på Finchers The Girl with the Dragon Tattoo finns ju nu att beskåda, den förra var ju ändå bara en sk teaser. Med denna trailer får man en bättre bild av Finchers version. Det är en ganska ovanlig trailer i att den är relativt lång och bygger upp komplotten för hela filmen. Det känns lite konstigt att skådisarna försöker prata med svensk brytning men jag tycker det är häftigt med scener från t ex Stockholms tunnelbana. Man ser direkt på bildspråket att det är Fincher, det är grått och olycksbådande. Och Trent Reznors musik bygger upp den hotande stämningen ytterligare. I övrigt, utifrån det lilla man har sett, så känns detta ändå förvånansvärt likt den svenska filmen. Jag har faktiskt inte läst böckerna men tänker göra det nu här lagom till premiären. Det är nog också en utmärkt bok att läsa i höstmörket.

1 kommentar:

  1. Det finns några saker som är coolt med den här filmen: De svenska skådisarna, Craig och att det är amerikansk storfilm inspelad i Sverige.

    Att den är inspelad i Sverige (och att den ser ut att i stort sett vara en kopia på den svenska filmen) är också vad som är dåligt och förvånande. Fincher har möjligtvis lagt på lite mer blåtoner men i övrigt så fattar jag inte vad har får ut av att kopiera så här. Jag tycker att han skulle gjort en riktig remake och flyttat hela storyn till USA och ändrat lite saker.

    Och va fan bryter Rooney på finska för? Fucking hell.

    SvaraRadera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com