tisdag 17 januari 2012

"a very pure doom metal record"


DOWN är ju på gång med något väldigt intressant just nu. Istället för att lägga ner en lång tid med att skriva tusen låtar och hänga i studion i ett år för att släppa en fullängdsplatta så planerar de att släppa fyra stycken EPs de kommande fyra åren. Varje EP är också tänkt att koncentrera sig på olika delar av bandets sound. Mellan varje EP-släpp ska bandet åka runt och spela lite som man vill.

Som musikindustrin har sett ut har det ju i stort sett varit ett måste att spela in och släppa en fullängdare, åka ut och turnera med skivan och göra om samma process. Om och om igen. Det DOWN gör nu bryter mot denna standard. Musikindustrin ser ju som alla vet annorlunda ut idag och kanske är DOWNs sätt att släppa nytt material något som blir vanligare framöver. Jag älskar dock album (ett koncept som för övrigt är ganska ointressant för den breda massan som lyssnar på singlarna på topplistan) men jag måste samtidigt erkänna att DOWNs tillvägagångssätt känns väldigt fräscht.

Första EP:n verkar koncentrera sig på bandets tyngd. Kirk beskriver den som ett “heavy-sounding record” medans Phil blåser på lite extra och säger ”a very pure doom metal record”. Jag blir jäkligt peppad hursomhelst. Låttitlarna är följande:

Levitation
Witchtripper
The Misfortune Teller
The Curse Is A Lie
Open Coffins
This Work Is Timeless

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com