tisdag 28 februari 2012

Peter Weyland håller tal på TED 2023

TED (som står för Technology, Entertainment, Design ) är en årlig konferens i USA där det hålls föredrag av mer eller mindre högt uppsatta damer och herrar om ”Ideas Worth Spreading”. Läs mer på ted.com.

weylandindustries.com (och även nämnda ted.com) kan man nu titta på ett ”historiskt” klipp från år 2023 där en ung Peter Weyland, grundare av Weyland Corp, håller ett tal från detta års TED-konferens.

Ni som kan er ”Alien”-historia fattar direkt att det är Ridley Scott som ligger bakom detta och att detta är sammankopplat med Prometheus. T ex så är loggan på Weylandindustries.com samma logotype som har funnits med på stillbilder från den kommande filmen. Och Peter Weyland spelas av en cool Guy Pierce.

Det finns också länk till FOX hemsida i källkoden så det är nog inget snack om att detta är en form av kampanjhemsida för Prometheus. Jag går igång som fan på den här typen av lanseringar när man blandar in Internet och smyger fram lanseringen på detta sätt. Detta är så mycket häftigare och intressantare än att bara släppa en trailer och det gamla vanliga. En viss Trent Reznor gick all in på denna typ av marknadsföring när han 2007, i samarbete med 42 Entertainment, släppte Year Zero. Det var den häftigaste marknadsföringskampanjen genom alla tider. Nu menar jag inte att marknadsföringen av Prometheus kommer bli lika ball men detta lovar gott! Och min Prometheus-pepp är nu ännu mer maxad. Det blir spännande framöver!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com