lördag 11 februari 2012

Rick Santorum vs Heavy Metal


Miljardären och mormonen Mitt Romney har länge sett ut att bli Republikanernas presidentkandidat inför presidentvalet som äger rum i november. Han må vara en slug republikan som bland annat spyr galla över Obamas sjukförsäkringsreform men är också den (om jag har förstått det hela rätt) från Republikanernas sida som är mest mittenkandidat. Lite oväntat har dock kandidaten Rick Santorum stigit fram som en kraftfull utmanare mot herr Romney. Och i jämförelse med Santorum är Romney nästan en helt okej snubbe. Ultrakonservative Rick Santorum däremot, han är en totalidiot. Han är självklart motståndare till alla aborter och jämför homosexualitet med pedofili och tidelag. Eh, ja precis - han lever på stenåldern.

Men det största tecknet på att han är en idiot är att han förklarar krig mot hårdrock. Under sina tal senaste tiden har han pratat om satanism i Heavy Metal och hur farlig den är för ungdomar.

“If you listen to the radio today, many of these brand new, so-called heavy metal music bands like Black Sabbath, Venom, The WASP and Iron Maiden use satanic imagery to corrupt the minds of young people.”

Citatet kommer härifrån och länktipset fick jag från självaste Robb Flynn på twitter. Nu vet jag inte om detta är ett 100 % korrekt citat men ändå. ÄNDÅ. Att prata om ”faran” med satanism i hårdrock är en debatt som fanns för 30 jävla år sen. Det är patetiskt. Bara av att titta på de band som han nämner så förstår man också att han inte har så bra koll på Heavy Metal. Det finns betydligt mer sataniska band att ta upp som skräckexempel om man säger så.

Men varför ska man egentligen bry sig om Rick Santorum och vad han (eventuellt) tycker och tänker? Jo, för att Rick Santorum mycket väl kan bli USA:s nästa president. Och därmed världens mäktigaste man. En skrämmande tanke.

***

Jag har fortsatt följa detta på Twitter och Testament-gitarristen Alex Skolnick tydliggör att Santorums påstådda krig mot Heavy Metal är påhittat och att allt är ett skämt. Men Rick Santorum är fortfarande en idiot!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com