tisdag 10 april 2012

Topp 10: De filmer jag ser fram emot mest 2012

Jag blev allmänt sugen på film efter att ha sett episod två av andra säsongen av Game Of Thrones. Därför kollade jag upp vilka filmer som kommer under året och valde att lista vilka jag ser fram emot mest.

Denna lista borde jag kanske ha gjort tidigare under året men det skiter jag i. Men eftersom jag gör listan så pass sent in på året så har jag valt att ta med några filmer som kanske har premiär tidigt 2013.

Hojta till om jag har missat någon film som jag verkligen borde ha tagit med.

Fem bubblare:
The Bourne Legacy
The Expendables 2
Taken 2
The Dictator
The Avengers

10. Argo
Jag tyckte att The Town var svinbra och Ben Affleck är redan tillbaka som regissör (och skådis) i Argo som verkar vara en spännande CIA-thriller.

9. Total Recall
En remake på den klassiska Arnoldfilmen där Colin Farrell spelar huvudrollen. Jag har varit lite tveksam men trailern gjorde att jag blev mycket positiv.


8. The Gangster Squad
LAPD bekämpar maffian på 40- och 50-talet. Och populära Ryan Gosling spelar huvudrollen. Övriga karaktärer spelas bland annat av Sean Penn, Emma Stone, Nick Nolte, Josh Brolin och Robert Patrick. Kung säger jag.

7. Lincoln
En film om USA:s klassiska president Abraham Lincoln. Steven Spielberg regisserar. Daniel Day-Lewis spelar presidenten. Det luktar storfilm och Oscars.

6. Skyfall
Casino Royale var fantastisk och den bästa Bondfilmen genom tiderna. Quantum of Solace en stor besvikelse. Handlingen i Skyfall känns spännande och jag tror och hoppas att de skärper sig med denna tredje Bond-film med Daniel Craig som 007. Javier Bardem som storskurk känns också lovande.

5. Gravity
Alfonso Cuarón regisserade suveräna Children of Men 2006 och är nu tillbaka med sin långfilm på sex år, en Science Fiction där huvudrollerna spelas av George Clooney och Sandra Bullock. Det låter som ett vinnande koncept.

4. Django Unchained
Efter att ha gjort en av världens bästa filmer genom tiderna i Pulp Fiction kommer det alltid ligga höga förväntningar på Tarantino när han regisserar nytt. Inglourious Basterds hade ändå sin charm och så har jag fått upp Tarantino-peppen igen efter att nyligen ha sett Death Proof för första gången. Det blir kul att se vad Tarantino kan göra i västerngenren med självaste DiCaprio i huvudrollen.

3. The Hobbit: An Unexpected Journey
Jag är något kluven men det är ändå inget snack om att det kommer att bli ytterst sevärt när Peter Jackson återigen kastar sig in i Tolkiens fantasyvärld.


2. The Dark Knight Rises
Med filmer som Memento, Inception och Batman-filmerna har Christopher Nolan levererat länge nu och varit 00-talets främsta regissör. Förväntningarna på den tredje och sista Batman-filmen blir därför extrema. Kan han leva upp till dessa. Jag tror det.


1. Prometheus
Jodå, jag har peppat för Prometheus både en och två (och tre!) gånger tidigare. Men kortfattat räcker det ändå med att säga följande: Ridley Scott är tillbaka i Science Fiction-genren för första gången på 30 år (Blade Runner) med en prequel till Alien.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com