onsdag 28 november 2012

Kongh - Sole Creation


Hej. På listan över världens mest underskattade band ligger Kongh definitivt med däruppe i toppen. Det är en förträfflig trio vars svenska, fina och mörka doom är en fröjd för örat och förtjänar fler fans över hela världen. De har släppt två skivor tidigare som är mycket värda att lyssna på (har du missat bandet så lyssna på detta och njut: http://open.spotify.com/track/1jmMavgy8nnVkhdGsJnZBH).

5 februari släpps den tredje efterlängtade skivan som heter Sole Creation. Mixen har skötts av självaste Magnus Lindberg från Cult Of Luna och det tuffaste är att skivan består av hela fyra (!) låtar med följande namn:
1. Sole Creation
2. Tamed Brute
3. The Portals
4. Skymning

Som smakprov kan man lyssna på de första sju minuterna av inledande Sole Creation nedan. Och av dessa sju minuter kan man ändå ana liiite av en annan känsla. Jag anar att det är lite mer producerat. Och det är jobbat lite mer med sången: mer sång, mindre growl. Men det är inget snack om att det är Kongh och svinbra. Jag vågar lovar redan nu att denna hamnar på topp 5 över nästa års bästa skiva.Jag såg för övrigt Kongh som förband till Electric Wizard på Nalen tidigare i höst. Det kan ha varit just Sole Creation de lirade då men jag är inte säker. Det var i alla fall en kunglig spelning. Såhär såg sångar-David ut då:0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com