fredag 21 december 2012

2012 års bästa musikvideor

Musikvideor känns ju jävligt fräscht 2012! Eller inte. Det görs kanske inte lika många påkostade videor längre. För vem ser dem egentligen? MTV är ju inte en musikkanal längre. Jag ser dock relativt mycket på MTV2 och VH1 men majoriteten gör INTE det. Inte som förr i tiden. Men det är ändå ett format som kan beröra då och då. Och fascinera. Några musikvideor har gjort ett visst intryck på mig i år. De som har påverkat mig mest listar jag här.

Meshuggah - Demiurge
Ja, videon till Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion var också snygg men denna ”live”-video lyckas nästan vidröra den utomkroppsliga upplevelse man känner när man ser Meshuggah live. Demiurge är dessutom bästa låten från Koloss. Släck ner i rummet, maxa skärman och höj volymen. Bäst är Thordendals grimaser.High On Fire - Fertile Green
Sjukt knarkig och snygg video med massa symbolik. Storyn handlar om Jesus tvilling Balteazeen, som offrar sig själv för att ge Jesus liv.


Black Breath – Home Of The Grave
Låttitel: Home Of The Grave. Vart utspelar sig videon? I en grav såklart! Stilrent och förbannat snyggt, framförallt från 2:16 och framåt när armar sticker fram från jorden och sträcker sig mot bandet. Dessutom en av världens fulsnyggaste trummisar.


Lana Del Rey - Ride
Fantastisk snygg och extra lång musikvideo som känns som en liten kortfilm. Och andas mycket David Lynch. Mörkt och hypnotisk med stort vemod.


Machine Head – Darkness Within
Robb Flynn skrev ett inlägg om hur han ledsnat på standardmallen för hur dagens musikvideor ser ut. Inspirerad av musikvideor från bl a Behemoth och Rammstein skrev han en mörk och galen story som har filmats på olika platser i Prag, bland katedraler och dylikt. En ganska unik och sevärd video i mina ögon. Och lite otäck!


2 kommentarer:

 1. Tack,dagens video/fan made video lever sitt liv på youtube,jag har VH1 och den står på ibland det händer att det dyker upp en gammal gobit.
  Intressanta val Machine Head & Lana Del Ray.

  //Peterbluesilver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korr.
   Rey. :)

   //Peterbluesilver

   Radera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com