tisdag 30 december 2014

Rawk: 2014 års bästa musikvideor

För tredje året i rad gör jag en musikvideotopplista. Det är kul och häftigt med musikvideor!

10. DOWN – We Knew Him Well
Down är som vackrast när de får stå och spela i en replokal. Det är hår, skägg och svett. Och allt är i svartvitt förstås.


9. Electric Wizard - SadioWitch
En psykedelisk video helt i Electric Wizards visuella anda.


8. In Flames - Rusted Nail
Som helhet var ju skivan rätt medioker. Men det fanns några höjdpunkter, som denna förstasingel. Möjligtvis en egentligen rätt klassisk video där bandet står rakt upp och ner och spelar, men videon är förbannat snygg och låten lyfte mycket när jag såg videon.


7. Primordial - Babel's Tower
Lång och vackert filmad video som matchar låtens sinnesstämning på ett förträffligt sätt.6. Bloodbath - Church of Vastitas
Ondska! Och Nick Holmes är stenhård.


5. Uncle Acid and the Deadbeats - Runaway Girls
En musikvideo som släpptes i samband med deras första USA-turné.  Videon består av snabba klipp från diverse retrofilmer. Och därför passar videon förträffligt till bandets retrorock.


4. Mastodon – High Road
En berättelse om en ung grabb som kämpar för att bli en kung inom live-rollspel. En nördig, rolig och sorgsen story.


3. Queens Of The Stone Age - Smooth Sailing
Josh Homme festar hårt med ett gäng japanska kostymnissar. Och så går det åt fanders. Genialiskt. Och jag gillar ju Josh.


2. Mastodon - The Motherload
Videon öppnar som en typisk metal-video. Det är symbolik till bibeln och bandet står i ett mörkt rum och spelar. Och sedan tar ett gäng tjejer med stora rumpor över med sitt twerkande. För hårdrocksgenren har en sådan video aldrig gjorts förut och är därför rätt unik. Men videon har också fått utstå en hel del kritik, bl a för att vara sexistisk. Men det är intressant att läsa vad trummis Brann och vad en av danstjejerna tycker om saken. Hursomhelst så är det en rätt underhållande video som berör… på olika sätt.


1. Monster Magnet - The Duke
Jag har fortfarande inte blivit less på musikvideoregissören Phil Muccis speciella visuella stil. Spana in musikvideor med Huntress eller High On Fire för fler videos från denna snubbe. I denna animerade video får man följa en tjej som överlever en atombomb, men hålls  fången och undersöks av militären. Och sedan händer det grejer. The Duke är helt klart den video som stod ut mest i år.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com