fredag 16 januari 2015

Corrosion Of Conformity med Pepper Keenan (!) är tillbaka och kommer till Europa i mars

Jag älskar Corrosion Of Conformity. Det har jag gjort sen 1996 då de var förband till Metallica. Som super-Metallica-nörd gick det ju också extra lätt att bli ett fan när man fick veta att sångaren och gitarristen Pepper Keenan och James Hetfield är polare. Och så var det ju extra coolt att James gästsjöng på COC-låten Man Or Ash. Eftersom det var på denna tid jag började lyssna på COC så är det också uppsättningen med Pepper Keenan som jag gillar allra mest. Men efter In The Arms Of God-plattan som kom 2005 så behövde Pepper lägga mer tid på att turnera och spela in skivor med bandet DOWN. Och COC tog då en paus mellan 2006-2010. Därefter återförenades bandet som en trio med uppsättningen de hade på 80-talsplattan Animosity. Men COC utan Pepper är ju inte samma sak. Det märks ju också tydligt på de plattor de har hunnit släppa nu som trio. Visst, det är en lite annan musikstil men Pepper-versionen av bandet är ju så mycket bättre.

Jag har drömt om en återförening, och det har ju ryktats lite om det, och i december blev det officiellt att Pepper är tillbaka i bandet. Och de ska spela in en ny skiva och turnera. Och det gör mig riktigt peppad. Igår kom också nyheten att de åker till Europa och spelar i mars. Än så länge är det bara släppt sex datum i UK men basisten Mike Dean säger också att det är ”most likely” att det blir fler datum. Sverige hade smakat mumma. Eller något land i närheten. Typ Danmark. Det finns få band i världen som jag faktiskt är så sugen på att se live igen som Corrosion Of Conformity. Låt det hända.

Och avslutningsvis kryddar jag med ett gammalt inlägg som behandlar Pepper Keenans sätt att headbanga: http://www.rawk.nu/2010/01/lar-dig-headbanga-som-pepper.html


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com