söndag 18 januari 2015

De tv-spel jag ser fram emot mest 2015

2014 är över och det var ju lite av ett mellanår i tv-spelsvärlden. Det förstår man bara genom att jämföra med 2013 då stora titlar som Grand Theft Auto 5 och magiska The Last Of Us dominerade. De var så bra så de två spelen fick minst lika mycket uppmärksamhet även 2014 pga PC-version respektive nysläpp på PS4:an. Många intressanta spel som var tänkt att släppas 2014 blev också uppskjuta till 2015. 2014 var ett sisådär-år helt enkelt! 2015 ser då på förhand betydligt mer intressant ut. Och eftersom jag har hamnat lite i tv-spelsnördandet igen, eller Speldjävulen som farsan brukar säga, tänkte jag lista de spel jag ser fram emot mest i år. Och ja, jag är fullt medveten om att det kommer att bli svårt att ägna lika mycket tid som jag brukar åt tv-spelandet eftersom jag har en nyfödd son hemma. Men man får ju drömma!

Nedan kommer en lista på de fem spel jag är mest peppad och nyfiken på i år. Förutom dessa fem är jag också klart nyfiken på: Mirror's Edge 2, The Witcher 3: Wild Hunt, Star Wars: Battlefront, The Order: 1886, Until Dawn, SOMA och Doom 4.

5. Tekken 7 (Mortal Kombat X, Street Fighter V, Dead or Alive 5)
Vad jag verkligen har saknat är ett fightingspel till PS4 och nu släpps nya spel från alla de klassiska och största fightingspelserierna. Det börjar bli ett antal år sedan nu som jag verkligen la ner energi på ett fightingspel och eftersom jag är en Tekken-kille så känner jag att det är det spelet som gäller. Mortal Kombat är jag ju också svag för och det spelade man ju redan på Amiga 500-tiden. Och det sägs också kunna bli riktigt grymt. Jag har också tänkt tanken att kanske byta sida och testa Street Fighter-serien igen eftersom det är så populärt. Eller Dead Or Alive. Men jag tror att jag håller mig med Tekken, så att jag kan få dominera med min favorit Paul Phoenix. Jag ska också se till att jag övertalar några polare att köpa samma spel, för det är ju då det är roligt när man spelar mot varandra. Drömmen är ju att brorsan införskaffar en PS4 så att vi kan mötas igen. Vi har ju spelat säkert tusentals Tekken- och Mortal Kombat-matcher genom åren.

4. Batman: Arkham Night
Avslutningen på den kriminellt suveräna Arkham-trioligin. Rocksteady har gjort ett fenomenalt bra jobb hittills och förhoppningen är ju att det tredje spelet, nu på en ny fetare konsol, kommer vara det bästa spelet. Jag tror det! Och så är det ju häftigt att man kan köra the batmobile för första gången.


3. The Division
The Division är ett kommande MMO-actionrollspel som utspelar sig i ett post-apokalyptiskt New York där ett virus har drabbat och slagit ut stora delar av befolkningen och tillsammans eller mot andra spelare ska man försöka överleva. Spelet använder sig av en helt ny grafikmotor som heter Snowdrop och spelet ser helt sjukt snyggt ut. Jag är dock rädd att hypen inte håller men jag hoppas på det bästa ty detta kan bli episkt.


2. Silent Hills
Jag har ett knepigt förhållande till skräckspel. Egentligen hatar jag dem eftersom jag blir riktigt riktigt rädd när jag spelar vissa sådana spel. Jag brukar prata om när jag spelade Silent Hill 2 hemma i mitt rum nere i källaren och var så rädd att jag inte vågade gå på toaletten. Men skräck är ändå en härlig och fascinerande känsla att uppleva och som jag ibland känner behovet av att gå tillbaka till. Silent Hill-serien är nästan helig för mig och när självaste Hideo Kojima och filmregissören Guiellermo Del Toro tillsammans tar över Silent Hill känns det nästan som att fantasin sätter gränserna för vad de kommer att kunna uppnå. Det spelbara ”P.T.” (Playable Teaser) visade också att de hade koll på skräcken. Ändå om det bara var en form av teaser till det riktiga kommande spelet så var det extremt läskigt och jag kände många gånger kalla kårar längs ryggen och spelade det stundtals så långt ifrån tv:n det gick för att minska på rädslan. Förväntningarna på Silent Hills är därmed höga. Och jag har redan lite ångest.
1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Metal Gear Solid-serien är enligt mig världens bästa tv-spelserie genom tiderna. Det är episkt, ofta i framkant vad gäller teknik och innehåller alltid nytänk. Och Hideo Kojima är gud. Ett nytt Metal Gear Solid-spel har sen 96 då första spelet i serien släpptes alltid varit en högtidsstund för mig och Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, som släpptes i våras var en perfekt prequel till The Phantom Pain som gjorde mig sugen på mer. Jag är så extremt nyfiken på hur Kojima kommer att fortsätta storyn om Snake/Big Boss och hur spelet binds samman med resten av spelserien. The Phantom Pain kan mycket väl bli det mest storslagna Metal Gear Solid-spelet hittills.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com