söndag 8 februari 2015

15 filmer jag ser fram emot 2015

Jag har gjort en liten djupdykning i vilka filmer som har premiär 2015. Och så har jag listat de filmer jag tycker känns mest spännande och som jag ser fram emot mest i år. Yeah!

Tomorrowland
Det skrivs en del om den här filmen. Regissören Brad Bird, som senast gjorde Mission: Impossible – Ghost Protocol, har skrivit filmen tillsammans med Damon Lindelof (Lost, Prometheus). En tonårstjej och George Clooneys karaktär tar sig till en annan verklighet, kallad Tomorrowland. Ser ut att kunna bli ett underhållande science fictionäventyr.


The Martian
Okej, Ridley Scott är ju bara en skugga av sitt forna jag nuförtiden. Och Prometheus var ju en… besvikelse. Men med The Martian så beger han sig ut i rymden igen och det kittlar ju alltid. Matt Damon spelar en övergiven astronaut på Mars som försöker ta sig hem.

Child 44
Daniel “Snabba Cash” Espinosas nya film. Tom Hardy, Noomi Rapace och Gary Oldman. Tom Hardy undersöker hemska barnmord under Stalin-tidens Sovjetunionen. Lite anmärkningsvärt är att Hardy och Rapace spelar mot varandra igen. De gjorde ju det nyss i filmen The Drop


The Revenant
Utspelas under 1820-talet då Leonardo DiCaprios karaktär Hugh Glass blir rånad och övergiven av sitt jaktsällskap efter att ha blivit anfallen av en björn. Men Hugh överlever och ska hämnas. Mannen bakom Babel och Biutifuls nya film. Och så är Tom Hardy med!


The Hateful Eight
Quentin Tarantinos nya film. Visst, man kan ju Tarantino vid det här laget och de senaste filmerna Django Unchained och Inglourious Basterds var ju med Tarantino-mått mätt mediokra. Men vad fasiken, Tarantinos filmer är ju ändå alltid sevärda och han har ju med några klassiska Tarantino-skådisar i Tim Roth, Samuel L. Jackson, Michael Madsen och Kurt Russel m fl.


Knight of Cups
Terrence Malicks (Tree Of Life, Tunna röda linjen) nya film. Christian Bale spelar en manusförfattare i LA och försöker förstå allt som händer runt omkring honom. Trailern lovar gott: kändisliv, frestelser, brudar och droger. Och Bale spelar mot Cate Blanchett och Natalie Portman.


Legend
Jag gillar Tom Hardy. Och han är med i många filmer i år. I Legend spelar han båda rollerna som tvillingbröderna Kray, gangstersnubbar som härjade i London på 50- och 60-talet.


Ex Machina
Alex Garland har tidigare varit manusförfattare till 28 Dagar Senare och Sunshine och gör nu regidebut. Ser ut att bli ett coolt science fiction-drama där en ung programmare är med i ett experiment där han ska interagera med världens fösta AI-robot, spelad av Alicia Vikander.


Chappie
Neill Blomkamps debutfilm District 9 var fantastisk. Elysium var en bevikelse, men ändå lite cool. Men jagförlåter honom. Nu kommer hans tredje film, och den verkar cool. Sharlto Copley är givetvis med igen, och spelar denna gång en robot som omprogrammeras och får känslor. Hugh Jackman är med också. Så är även Science Fiction-gudmodern Sigourney Weaver!


Spectre
Nya bondfilmen!


Mission: Impossible V
Tom Cruise är ju alltid sevärd, speciellt som Ethan Hunt i Mission Impossible-rullarna. Denna gång har de också haft en fetare budget än förra filmen. Och så spelar Tom mot svenskan Rebecca Ferguson.


Mad Max: Fury Road
Den här filmen har man ju peppat några år nu känns det som. Jag tycker det är coolt att George Miller, som regisserade de tre första filmerna, även regisserar denna. Trailern tyder på mycket bilkörning, krascher, eld och galna karaktär i den post-akopalytpiska öknen. Och så är ju Tom Hardy badass.


Terminator Genisys 
Jag må vara en idiot som peppar denna film men jag håller Terminator I och II som några av de absolut bästa filmer som har gjorts, så jag slutar inte hoppas. Men trean var rätt kass. Fyran hade potential men slutdelen av filmen förstörde allt. Jag har inte förhoppningar om att denna femte Terminator-film ska komma upp i samma klass som de två förstnämnda men jag hoppas ändå att det blir en riktigt bra film denna gång. De har ändrat tidslinjen i Genisys och det var jag förbannad på först, men jag börjar gilla det nu. Det kan bli bra. Och så ska det bli kul att se Emilia Clarke som Sarah Connor. Och Arnold som en föråldrad gamm-Terminator.


Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Disney tog över och det ska göras tre nya Star Wars-filmer. Blä tyckte jag och det kändes först som att det blir tre nya barnsliga filmer. Men jag har ändrat mig. George Lucas är ju inte regissör och det är enbart positivt, det ska bli kul att se vad J.J. Abrams kan åstadkomma. Men framförallt var det teaser-trailern som fick igång mig, den kittlades som fasiken.

1 kommentar:

  1. Bra tips och king blog! Keep it up dude! :) / Joy toy

    SvaraRadera

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com