måndag 20 april 2015

Inledningsspåret från Paradise Losts nya skiva


Mina husgudar Paradise Lost släpper nya skivan The Plague Within 1 juni. Jag har sagt det många gånger förut men det finns få saker som berör min själ lika mycket som Greg Mackintoshs gitarrmelodier. Och jag är en av de där typerna som gillar hela Paradise Losts diskografi, även "synthplattorna"! De har varit ett av mina absoluta favoritband sen jag började lyssna på bandet med 1993 års Icon och det bästa är att Paradise Lost fortfarande levererar och det är det få band som gör som har hållit på lika länge. Jag tyckte t ex att de gjorde 2009 års bästa skiva och senast, 2012, tog de en hedrande sjätteplats på min årsbästalista.

Förhandsrapporterna på nya skivan har varit intressanta och det har pratats om att de har gått tillbaka till grunderna och att dödsinslagen ska vara mer utbredda än på mycket länge. Och det gillar jag, det speglar ju också mycket vad låtskrivarduon Mackintosh och Holmes pysslar med på sidan om där den förstnämnda har sitt sidoband Vallenfyre och den sistnämnda har tagit över growlandet i Bloodbath.

Nedan kan man då lyssna på låten No Hope In Sight, som alltså är förstaspåret på kommande skivan. Paradise Lost har haft en förmåga att alltid inleda sina skivor på ett mäktigt sätt och det stämmer även här. Men jag är ändå förvånad över hur det låter. Det är en mycket intressant blandning mellan döds och gothrock och det känns fräscht och spännande. Och sättet Nick varierar sin sång är kungligt. Jag gillar det som fan. Låttiteln tyder väl inte på det men jag känner stort hopp inför skivan.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com