söndag 19 april 2015

Kirk och Lars gästspelar

Kirk Hammett och Lars Ulrich, Metallicas mest bespottade bandmedlemmar, gjorde lite gästinhopp hos andra band under veckan som gick.

Kirk anordnade för andra året i rad sitt Fear Festevil-event förra helgen som verkar vara en blandning av horror-grejer och liveband. De största dragplåstren var High On Fire och Meshuggah och under de sistnämndas spelning gjorde Kirk ett gästinhopp under låten Bleed och solade lite med sin wah wah-pedal. Det låter ungefär som man kan tänka sig. Kirk är ju kanske inte den bästa på att improvisera och soundet skär sig lite med Meshuggah-soundet men det är inte helt åt helvete ändå. Vissa toner var lite coola. Det bästa är att Kirk har pratat mycket väl om Meshuggah i intervjuer efter denna händelse. Och det är bra eftersom det gör att fler får upp ögonen för Meshuggah ty alla bör lyssna på dem.


Lars Ulrich har i flera intervjuer (jag har läst minst två!) berömt Royal Blood som verkar vara hans nuvarande favoritband. Jag gillar också Royal Blood, låten Figure It Out t ex är ju svinbra. När bandet spelade på Slim’s i San Francisco för några år sen dök han givetvis upp och under den avslutande låten Out Of The Black tog herr Ulrich över trummorna. Det är bra ös och mycket pepp och energi från danskens sida.


Så vem klarade sig då bäst, Kirk eller Lars? Lars såklart! Jag vill jamma med Lars Ulrich, det är min dröm.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com