söndag 31 maj 2015

Ghosts nya singel Cirice


Ghosts kommande singel har nu spridits på nätet. Därför dröjer det nog inte länge förrän den släpps även officiellt och jag håller utkik efter möjlighet att beställa en fysisk upplaga.

Låten imponerar och sätter sig nästan direkt. Ett mörkt akustiskt intro som byggs upp sätter stämningen och övergår så småningom till en tungt riffande vers (ett versriff som för övrigt påminner en del om Mastodons High Road).  Där sjunger Papa III till lyssnaren om ett utomstående hot, ett ”muller”. För att sedan, i den nedstämda och vackra refrängen, tala direkt lyssnaren med textraderna:

“I can feel the thunder that’s breaking in your heart”
“I can see through the scars inside you”
Och efterföljande:
 “Can’t you see that you’re lost without me?”

Han talar och argumenterar likt en präst som försöker locka en vilsen och förvirrad själ till deras sida (Cirice betyder kyrka). Genialiskt. Jag älskar hur stämningen och atmosfären byggs i låten och detta fortsätter i det efterföljande solot. Jag ryser.

Även skivomslaget är värt att nämna. En person som kan sina filmer ser direkt att det är ett plagiat av filmomslaget till När Lammen Tystnar. Ghost har också sagt i intervjuer att titeln Cirice ska uttalas liknande namnet Clarice. Jodie Fosters huvudkaraktär i När Lammen Tystnar heter Clarice Starling. Ghost!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Instagram

Copyright © rawk | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com